Υαλουρονικό οξύ

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε επώνυμα προϊόντα υαλουρονικού οξέος ευρωπαϊκής κατασκευής με έγκριση CE medical.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του σώματος. Με την πάροδο των χρόνων τo υαλουρονικό οξύ του δέρματος χάνει την ικανότητα αποθήκευσης νερού. Το δέρμα χάνει την υγρασία και τον όγκο του και αναγεννάται λιγότερο αποτελεσματικά. Η απώλεια όγκου οδηγεί σε χαλάρωση του δέρματος.

Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς είναι μια μορφή κρυσταλλικού τζελ, το οποία εγχέεται για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου στο πρόσωπό σας, εξομαλύνοντας τις γραμμές και τις ρυτίδες, μοντελοποιώντας το προφίλ σας ή δίνοντας στα χείλη σας μια πληρέστερη φόρμα.

Το τζελ υπάρχει σε διαφορετική περιεκτικότητα και μέγεθος σωματιδίων, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η καταλληλότερη θεραπεία ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία

Ανάλογα με την ευαισθησία σας στον πόνο και το σχεδιαζόμενο σημείο της ένεσης, μπορούμε να σας παρέχουμε αναισθητική αλοιφή ή τοπικό αναισθητικό με τη μορφή μιας μικρής σύριγγας, παρόμοια με αυτή που θα χορηγούσε ο οδοντίατρος, επιτρέποντάς σας να είστε όσο το δυνατόν πιο άνετοι για τη θεραπεία.

Η θεραπεία διαρκεί συνήθως 30 λεπτά, πιθανώς λίγο περισσότερο, ανάλογα με το βαθμό διόρθωσης που θέλετε. Όταν χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία, πρέπει να προσθέσετε περίπου 20-30 λεπτά χρόνο αναμονής για να εξασφαλιστεί η πλήρης δράση της αλοιφής.

Πόσο διαρκεί η επίδραση της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ;

Αυτό διαφέρει από ασθενή σε ασθενή και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής σας, ο τύπος του δέρματος, η ηλικία σας και αλλά και η ποιότητα της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται.

Θα πρέπει να περιμένετε έως και 6 μήνες προτού γενικά είστε σε θέση να επαναλάβετε τη θεραπεία. Σε περίπτωση που δε συνεχίσετε τη θεραπεία το δέρμα σας θα επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν από την πρώτη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ.

Yπαρχουν παρενέργειές ή αντενδείξεις;

Η θεραπεία θα πρέπει να αναβάλλεται σε περίπτωση λοιμώξεων (έρπης, μολυσματικό κηρίο) και εγκυμοσύνης.