Αρχική = Αισθητική Δερματολογία = Θεραπεία με πλάσμα (PRP)

Θεραπεία με πλάσμα (PRP)

Τι είναι το PRP

Ένα μικρό δείγμα του δικού σας αίματος υποβάλλεται σε επεξεργασία σε ένα εξειδικευμένο σύστημα. Στη συνέχεια, το πλάσμα σας εγχέεται στις περιοχές που απαιτούν αναδιαμόρφωση και αναζωογόνηση των ιστών. Το PRP είναι το δικό σας μοναδικό αίμα και έτσι χρησιμοποιείτε τους δικούς σας φυσικούς πόρους για να επιδιορθώσετε και να βελτιώσετε τον ιστό του δέρματος σας.

Οι ασθενείς που θέλουν μια φυσική εμφάνιση αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο το PRP ως μια χρήσιμη φυσική παρέμβαση για την ενίσχυση της διέγερσης των ιστών και του κολλαγόνου.

Πώς λειτουργεί;

Το PRP περιέχει υψηλά επίπεδα αιμοπεταλίων και όταν εγχέεται στο δέρμα απελευθερώνονται αυξητικοί παράγοντες, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπλαση των ιστών.

Oι αυξητικοί παράγοντες, σε υψηλότερη πια συγκέντρωση,  προκαλούν την παραγωγή νέου   κολλαγόνου, νέων κυττάρων και αυξημένη φυσιολογική αγγείωση του δέρματος. Το δέρμα σας είναι ανανεωμένο, πολύ πιο σφιχτό και φωτεινότερο , με   λιγότερες ρυτίδες, ειδικά σε συνδυασμό με microneedling και συμπληρωματικές τοπικές θεραπείες

Ποια είναι τα οφέλη του PRP;
  • Βελτίωση των ρυτίδων του δέρματος στο πρόσωπο, στο λαιμό και το ντεκολτέ
  • Βελτίωση της γήρανσης των χεριών
  • Βελτίωση των ρυτίδων και μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια
  • Αναζωογόνηση των χειλιών
  • Θεραπεία ουλών ακμής και ραγάδων
  • Βελτίωση της τριχόπτωσης με σημαντικά αποτελέσματα στην αποκατάσταση των μαλλιών  σε συνδυασμό με εξωτερικούς αυξητικούς και παράγοντες ενεργοποίησης . 
Πόση ώρα διαρκεί η θεραπεία;

Η επεξεργασία του PRP σας θα διαρκέσει 20 λεπτά και η θεραπεία συνολικά θα διαρκέσει κατά μέσο όρο 45-60 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή που εφαρμόζεται.

Όταν χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία, πρέπει να προσθέσετε περίπου 20-30 λεπτά χρόνο αναμονής για να εξασφαλιστεί η πλήρης δράση της αλοιφής.

Πόσο διαρκεί η ανάρρωση μετά το PRP;

Ερυθρότητα, ελαφρύ πρήξιμο, «αίσθημα μυρμηγκιάσματος» και μερικές φορές μικροί μώλωπες είναι ίσως κάποια από τα προσωρινά σημάδια μετά τη διαδικασία.

Η απορρόφηση με PRP επιτυγχάνεται σε μόλις 24 ώρες. Μετά από 24-72ωρες, μπορείτε να επιστρέψετε στη συνήθη ρουτίνα σας αρκεί να φοράτε πάντα την αντηλιακή σας κρέμα!

Πόσες θεραπείες θα χρειαστώ;

Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από τον τύπο δέρματος και την περιοχή που αντιμετωπίζεται. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε θεραπείες PRP κάθε 3  με 4 εβδομάδες περίπου και συνολικά 3 με 4 επισκέψεις. Μετά από 8-12 εβδομάδες, φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα και συνιστάται να πραγματοποιείτε τουλάχιστον μία θεραπεία συντήρησης κάθε χρόνο.

Μπορώ να έχω PRP εάν έχω Botox και Fillers;

Φυσικά! Το PRP μία εβδομάδα μετά το Botox ή τα fillers  είναι μάλιστα ιδανικός συνδυασμός, καθώς η παραγωγή κολλαγόνου του PRP ενισχύει την καταπολέμηση των ρυτίδων και τη νέα παραγωγή και αναδιαμόρφωση κολλαγόνου για να επιτυγχάνεται συνεχής βελτίωση της υφής και της εμφάνισης του δέρματος.