Ιατρικό Microneedling

Το ισχυρό μας όπλο για την αναδιάρθρωση και τη βελτίωση του δέρματος ανεξαρτήτως ηλικίας είναι το ιατρικό microneedling.

Το ιατρικό microneedling εφαρμόζεται ως αντιγηραντική θεραπεία για τη σύσφιξη του δέρματος και τη βελτίωση των ρυτίδων, στη θεραπεία των ουλών ακμής και των ραγάδων, όπως επίσης και στη θεραπεία της τριχόπτωσης.

Που βασίζεται η θεραπεία

Το ιατρικό microneedling εφαρμόζεται με ένα pen που χρησιμοποιεί ιδιαίτερα λεπτές βελόνες.

Κάθε διάτρηση από τις βελόνες είναι ένας μικροτραυματισμός που δίνει τεράστια ώθηση για τον νέο σχηματισμό και τη βελτίωση των ιστών του δέρματος. Το microneedling δημιουργεί χιλιάδες τέτοιους επιθυμητούς  μικροτραυματισμούς σε μία θεραπεία.

Πριν από τη θεραπεία, ένα μείγμα θρεπτικών συστατικών και δραστικών συστατικών προσαρμοσμένων στις ανάγκες σας εφαρμόζεται στο δέρμα. Κάθε παρακέντηση μεταφέρει μια ορισμένη ποσότητα κοκτέιλ θεραπείας σε βαθύτερες στιβάδες του δέρματος ενισχύοντας την αποτελεσματική δράση της θεραπείας.

Η επούλωση των πληγών ξεκινά αμέσως μετά από κάθε παρακέντηση. Το δέρμα επουλώνει δεσμεύοντας όλα τα ενεργά συστατικά που έχουν εισαχθεί.

Πόσο κρατά η δράση της θεραπείας

Το δέρμα αρχικά εμφανίζει μια ελαφριά διόγκωση (σχηματισμός οιδήματος) Το οίδημα είναι υπεύθυνο για ένα όμορφο στιγμιαίο αποτέλεσμα που κάνει το δέρμα λείο και χωρίς ρυτίδες. Αυτό το αποτέλεσμα διαρκεί από λίγες ημέρες έως μια εβδομάδα.

Το microneedling είναι βέβαια μια θεραπεία που στοχεύει στο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Τα πρώτα μόνιμα αποτελέσματα εμφανίζονται συνήθως μετά από περίπου 3 – 6 εβδομάδες – αυτό είναι το χρονικό  δίαστημα, στο οποίο οι ιστοί του δέρματος αρχίζουν να βελτιώνονται και το μέγεθος των πόρων αρχίζει να μειώνεται.

Μετά από περίπου 6 – 8 εβδομάδες ξεκινά η νεογένεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης που είναι υπεύθυνες για το πιο υγειές, ελαστικό και έτσι μακροπρόθεσμα πιο νεανικό δέρμα.

Ακριβώς μετά τη θεραπεία

Το δέρμα είναι συνήθως κόκκινο και ελαφρώς πρησμένο μετά τη θεραπεία. Για τους περισσότερους ασθενείς, η ερυθρότητα διαρκεί μέχρι το βράδυ. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, η ερυθρότητα μπορεί να συνεχιστεί για 1-2 ακόμη ημέρες.

Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε καλλυντικά την ημέρα της θεραπείας, διότι οι μικροτραυματισμοί μπορούν ακόμα να είναι ανοιχτοί και ανεπιθύμητες ουσίες μπορούν να εισέλθουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.