Μεσοθεραπεία

Τι είναι η μεσοθεραπεία

Σε αυτή τη θεραπεία εγχέονται στο δέρμα δραστικά συστατικά απευθείας στην περιοχή που θέλουμε να βελτιωθεί. Το μείγμα των δραστικών συστατικών που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν προσαρμόζονται πάντα στις ανάγκες και στα ζητούμενα του κάθε ασθενή.

Πως πραγματοποιείται

Η θεραπεία πραγματοποιείται είτε με το χέρι είτε με το λεγόμενο πιστόλι μεσοθεραπείας. Μεταξύ άλλων, αυτό επιτρέπει τη θεραπεία μεγαλύτερων περιοχών σε σύντομο χρονικό διάστημα και μια ακριβή δόση των ενέσιμων συστατικών.

Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά λεπτές και έχουν ειδική τομή που κάνει την ένεση σχεδόν ανώδυνη. Επιπλέον, το μείγμα δραστικών συστατικών μπορεί να περιέχει ένα ελαφρύ αναισθητικό.

Η τεχνική της ένεσης ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή που αντιμετωπίζεται: σε ορισμένες θεραπείες αρκεί η επιφανειακή έκχυση και σε άλλες περιπτώσεις, απαιτούνται βαθύτερες διεισδύσεις στον λιπώδη ιστό.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία & πως θα είστε μετά

Η θεραπεία διαρκεί λίγα λεπτά έως μισή ώρα, ανάλογα με την περίπτωση.

Μετά τη θεραπεία, οι περιοχές της θεραπείας ψύχονται και εφαρμόζεται ειδική προστατευτική κρέμα. Κατά κανόνα, η θεραπεία δεν αφήνει σημάδια, έτσι ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται

Ανάλογα με την ένδειξη και το επιθυμητό αποτέλεσμα η θεραπεία επαναλαμβάνεται συνήθως αρκετές φορές σε διαστήματα μιας εβδομάδας έως αρκετών μηνών. Συχνά, τρεις έως πέντε θεραπείες είναι αρκετές για να επιτύχουν μακροχρόνια αποτελέσματα – σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. στη θεραπεία της τριχόπτωσης) μπορεί να απαιτούνται έως και δέκα θεραπείες