Αρχική = Κλινική Δερματολογία = Θεραπεία ακμής

Θεραπεία ακμής

Η ακμή είναι μια φλεγμονώδης ασθένεια των σμηγματογόνων θυλακίων που επηρεάζει κυρίως το πρόσωπο, το στήθος και την πλάτη. Η ασθένεια πλήττει κυρίως τους εφήβους, αλλά πολλοί ενήλικες πάσχουν επίσης από ακμή που δεν έχει επουλωθεί σωστά.

Η ακμή προκαλείται, μεταξύ άλλων, από την αυξημένη παραγωγή σμήγματος, που μπορεί για παράδειγμα να οφείλεται σε ανδρικές ορμόνες και διαταραχές κερατινοποίησης. Τα βακτήρια αυξάνουν τη φλεγμονή και μπορεί να αναπτυχθούν βλατίδες (κόκκινα οζίδια) και φλύκταινες (πυώδη οζίδια).

Η ακμή αντιμετωπίζεται πλέον αποτελεσματικά με σύγχρονους θεραπευτικούς παράγοντες και σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων το αποτέλεσμα είναι ένα απόλυτα λείο και υγιές δέρμα. Η έγκαιρη αντιμετώπιση της ακμής με την κατάλληλη δερματολογική θεραπεία είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθούν οι ουλές.

To ιατρείο μας προσφέρει όλες τις φαρμακευτικές και αισθητικές θεραπείες ακμής, όπως επίσης και θεραπείες laser, microneedling και δερμοαπόξεσης, για την αποκατάσταση του δέρματος σε περίπτωση ύπαρξης ουλών.

Παράλληλα με τη φαρμακευτική θεραπεία παρέχουμε συμβουλές για τη σωστή περιποίηση του δέρματος.